Zo voorkom je een jetlag

Misschien heb je je vakantie al geboekt. Het is alweer bijna vakantietijd. Oke, ik overdrijf een beetje. Maar hey, de maanden vliegen echt voorbij en voor je het weet zit je in het vliegtuig naar een mooie zonbestemming. Geniet optimaal van je vakantie door een jetlag te voorkomen.

Als je naar Griekenland gaat dan zal je hoogstwaarschijnlijk niets merken van een jetlag. Marokko? Ook niet. Maar bij reizen die een stuk verder zijn, kan je veel sneller last krijgen van een jetlag. Zo kan je ineens extreem vermoeid zijn, je concentratie verliezen en moeite krijgen met slapen. Niet echt dingen die je wilt meemaken tijdens je vakantie.

Stress

Zeg nee tegen stress. Serieus, stress is zo slecht voor je. Sowieso moet je niet stressen of je een jetlag krijgt. Heel veel dingen kun je psychologisch aanpakken. Maak je dus geen zorgen om de jetlag. Als je er niet veel aan denkt, zal het hoogstwaarschijnlijk hartstikke meevallen.

Tijd aanpassen

Pas de tijd op je horloge, telefoon, laptop en/of tablet (kortom alle elektronische middelen) aan. Doe dat wel voordat je vertrekt. Vanaf dat moment geldt de tijd van je bestemming voor jou.

Geen caffeine

Vermijd koffie, energiedrankjes en alcohol aan boord. Ze zorgen namelijk voor uitdroging en dat versterkt de jetlag. Drink heel erg veel water! Dat is ook nog eens erg gezond.

Slapen

Het is erg af te raden om te gaan slapen als je aankomt op je bestemming (behalve als je midden in de nacht aankomt). Ben je echt moe? Neem een dubbele espresso of, als je net zoals ik geen koffie lust, een energiedrankje (nu mag het wel!). Verzet je tegen de vermoeidheid. Je moet in het juiste ritme komen. Als je midden op de dag gaat slapen, is het al meteen een stuk moeilijker om in het juiste ritme te komen. En als je nou echt wilt slapen: slaap dan maar in het vliegtuig.

Wennen

Je kunt van te voren je lichaam al een beetje laten wennen aan de nieuwe tijdzone. Ga bijvoorbeeld eens wat eerder of juist later naar bed. Zo went je biologische klok een beetje aan wat er gaat komen.

Heb jij nog tips om een jetlag te voorkomen?

xxSanae

RelatedPost

2 thoughts on “Zo voorkom je een jetlag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *