Vijf underrated steden in Marokko

Vijf underrated steden in Marokko

Marokko is prachtig. Het is soms wel jammer dat alleen de bekende steden veel bezocht worden. Er zijn genoeg steden in Marokko die prachtig zijn, maar bijna niet bekend zijn bij de gemiddelde toerist. En soms ook niet bij de gemiddelde Marokkaanse Nederlander. Geloof me, deze vijf underrated steden in Marokko moét je echt bezoeken.

Dakhla

Dakhla
Bron: Kiteworldmag.com

Mensen vergeten vaak de prachtige steden in de Marokkaanse Sahara. Eén van die steden die je zeker moet bezoeken, is de stad Dakhla. Het bijzondere van deze stad is dat de woestijn grenst aan de oceaan. Hier kun je heel goed watersporten (zoals kitesurfen). Overigens kan je hier ook mooie dolfijnen aanschouwen!

Tafoughalt

tafoughalt

Way back zag ik een documentaire op National Geographic over Tafoughalt en toen pas realiseerde ik me dat veel mensen dit prachtige stadje helemaal niet kennen. Tafoughalt wordt ook wel de groene oase van het oosten van Marokko genoemd. Tafoughalt is niet groot, maar je kan er best veel doen. Zo heb je er een waterbron en kan je een tocht doen in de grotten, daar bevinden zich allerlei ondergrondse riviertjes. Daarnaast kan je je vergapen in de prachtige parkjes die vol zitten met flora en fauna. In het centrum kun je een leuke zwembad vinden en kan je genieten van barbecue vlees en een kopje Marokkaanse munt thee.

Ras el ma (Cap de l’eau)

Cap de l'eau

In dit vissersstadje nabij Nador valt eigenlijk niet heel veel te doen. Maar voor rust, zon en zee zit je er helemaal goed. Ras el ma, ook wel Cap de l’eu, heeft denk ik de mooiste en schoonste zee van Marokko. De zee is helder blauw. Op de pier kun je de vangst van de dag eten. En wat is er nou lekkerder dan verse vis?

Mohammedia

MohammediaMohammedia ligt op ongeveer een halfuur afstand van Casablanca en toch vind ik dat deze stad echt underrated is. In tegenstelling tot Casablanca is Mohammedia echt een stuk schoner. Dus het is niet zo gek dat veel mensen liever het strand van Mohammedia bezoeken. De stad is erg rustig en is nog heel erg ‘upcoming’. Er zijn heel wat hippe tentjes waar je een hapje kunt eten en loungen. En voor de watersportliefhebbers… Je kunt hier heel goed watersporten!

Ifrane

ifrane

Ifrane is het stukje Europa in Marokko. In de winter sneeuwt het en pakken mensen de kans om er te skiën. En in tegenstelling tot een groot gedeelte van Marokko is Ifrane heel erg groen. Maak een wandeling en bezoek te paard één van de vele watervallen.

xxSanae

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *