Vijf niet-cliché stedentrips in Europa

Londen, Parijs, Barcelona… Ja, ja, we weten het allemaal wel. Er zijn genoeg andere steden in Europa die geschikt zijn voor een (lang) weekendje weg. Wij hebben vijf niet-cliché stedentrips in Europa voor jou op een rijtje gezet.

Porto

Porto
Porto krijgt steeds meer aandacht, maar naar mijn idee is dat nog veel te weinig. Deze Portugese stad is romantisch en dus ideaal voor koppels. Maar ook met vriendinnen ga je je niet vervelen in Porto. De stad heeft een lange geschiedenis (vanaf de Romeinse tijd) en heeft daarom heel veel historische bezienswaardigheden. Houd je daar niet zo van? Je kunt heel goed shoppen in de kleurvolle binnenstad van Porto!

Tallinn

Tallinn, een stad die voor velen onbekend is. Voor het geval je dacht dat het een gerecht was, Tallinn is de hoofdstad van Estland. Aan bezienswaardigheden kom je in deze stad niets tekort. Er staat zelfs een hele wijk op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. En weet je wat het allerleukste is? Je kunt er goedkoop shoppen! De prijzen zijn een stuk lager dan in de rest van Europa. Winning!

Bled

Bled, waar ligt dat? In Slovenië! Ja, dat is vast niet het eerste land waar je aan denkt als je een stedentrip wilt boeken. Op de één of andere manier wordt het oosten van Europa heel vaak vergeten, terwijl daar meer dan genoeg te beleven en te zien valt. Bled is met haar gebouwen en populaire bezienswaardigheden echt een sprookje!

Granada

Granada, Spanje
Granada is ook een stad met een lange geschiedenis. De stad heeft Romeinen als inwoners gehad, maar ook Arabieren (die Moren werden genoemd). Deze stad ligt in de gemeente Andalusië in Spanje en is echt magisch door de vele paleizen die er staan. Dit is zo’n stad waar je alles moet fotograferen en je de mooiste selfies kunt maken. De meest toeristische trekpleister is de Moorse paleis Alhambra en daar ga je natuurlijk ook een selfie maken ;)!

Gent

Dicht bij huis en een stad die zeker het bezoeken waard is, is de stad Gent. Bezienswaardigheden? Check. Shoppen? Check. Food? Check! Wandel langs de grachten om vervolgens in een vegetarisch restaurant te eindigen. Wist je dat Gent één van de Europese steden is met de meeste veggie restaurants?! Heb je liever vlees op je bord? Niet getreurd, want er zijn genoeg restaurantjes in Gent waar je gewoon kan genieten van een stukje vlees. Je hoeft echt niet ver van huis te zijn voor een leuke stedentrip.

xxSanae

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *