Shoppen in Casablanca

Zoals de meeste lezers weten kom ik (Majdoulin) uit Casablanca. Ik ben hier wel elke zomer. Casablanca wordt ook wel de economische stad van Marokko genoemd. Veel mensen uit andere steden komen naar Casablanca om er te werken. Casablanca staat tevens bekend om haar grote moskee. De Hassan II moskee.

Morocco mall & Anfa place

In Casablanca kun je heel goed winkelen. Sinds een paar jaar geleden heb je nu 2 grote winkelcentra in Casablanca, namelijk Anfa place en Morocco mall. Daarvoor had je wel een klein winkelcentrum in de Twin Tower maar deze is niet zo groot als Anfa place en Morocco mall.

Voordat de 2 winkelcentra waren geopend, winkelde ik alleen op de markt of in de kissaria, maar nu ga ik elke zomer ook naar het winkelcentrum. Eerlijk gezegd is het niet heel speciaal voor ons Europeanen, omdat wij genoeg winkelcentra hebben, maar voor de mensen daar is dit wel heel speciaal. Ze hebben er bekende winkelketens gekregen zoals H&M, Bershka, Zara, Pull&Bear en Stradivarius die voor ons bekend in de oren klinken.

marwa
Als ik naar Marokko ga, wil ik liever shoppen in de winkels die wij niet in Nederland hebben. Als ik dan in de Morocco mall ben vermijd ik de winkels die bekend voor mij zijn. Ik wil graag nieuwe winkels ontdekken. Een van mijn favoriete winkels is Marwa. Marwa kun je een soort Marokkaanse Bershka noemen. De kledingstijl van Marwa kun je beschrijven als een combinatie van modern met een klein traditioneel tintje. Je hebt er leuke items en in de zomervakantie is daar altijd sale dus dan scoor ik ook meestal goedkope items. Een t-shirt kan rond de 70 dirham kosten in de sale (€7). Dat is niks voor iets origineels wat je niet ergens anders kan vinden. Ik heb deze zomer 3 items bij de Marwa gescoord: een zwart vestje met kanten details aan de bovenkant, een olijfgroene broek en witte espadrilles met een gouden plateau.
De Marwa kun je in de Morocco mall vinden, maar deze heb je ook in andere winkelstraten in heel Marokko.

marwa

Een andere winkel die mij heel erg aanspreekt is Diamantine. Diamantine is een winkel die traditionele kleding verkoopt. Je kunt er van alles vinden: jelleba, kaftan, jabador, takshita etc.. De kleding zijn vaak in pastelkleuren verkrijgbaar. Ze verkopen er ook riemen voor je takshita en soms ook sjaaltjes voor je hijab. De prijzen zijn niet heel duur. Een jelleba kan rond de 400 dirham kosten (€40) en een takshita is ongeveer 1000 dirham (€100). En in de zomer hebben ze er vaak sale. Deze zomer heb ik er een mooie turquoise blouse gescoord met zilveren details van 130 dirham (€13).

diamantine

Diamantine is naast haar winkel in de Morocco mall ook te vinden in andere grote winkelstraten in Casablanca.

diamantine

Ten slotte  heb ik nog 1 favoriete winkel, Morrocan touch, genaamd. Deze winkel is een mix van streetwear en traditonele kleding. Soms verkopen ze er shirtjes met grappige Arabische teksten erop, maar daarnaast verkopen ze ook nette marokkaanse jurken voor traditionele gelegenheden. Moroccan touch heeft 2 vestigingen: Anfa place en de tweede vestiging is te vinden bij de Maarif in het centrum van Casablanca.

moroccan touchgf

xxMajdoulin

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *