Reizen met alleen handbagage

Je kunt goedkoop reizen of duur reizen. Bij de meeste low-cost luchtvaartmaatschappijen moet je rond de €30,- betalen voor 15 kg extra bagage. Als je niet zo heel lang weggaat, kan je die €30- beter in je zak houden. Check hier de tips om te reizen met alleen handbagage.

Het voordeel van alleen met handbagage reizen, is dat je bij aankomst niet hoeft te wachten op het ruimbagage. Persoonlijk heb ik daar een spuughekel aan. Ik heb zelf een aantal keren een mini-hartstilstand mogen ervaren, omdat mijn koffer niet kwam terwijl de band leeg was. Het is bijna onmogelijk om je handbagage kwijt te raken. Dat scheelt!

Koffer

Het klinkt misschien een beetje gek, maar kies een goede koffer. Sommige koffers wegen namelijk al 5 kilo. Dat is zonde. Kies een koffer die licht is. Heb je die niet, dan kun je ervoor kiezen om een tas mee te nemen in plaats van een koffer. Het nadeel is dat de meeste tassen geen wieltjes hebben.

Check overigens wel altijd wat de maximale afmetingen zijn voor handbagage bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Is je koffer te groot? Dan moet de koffer vaak toch nog ingecheckt worden.

Vloeibare producten

Je mag niet zomaar vloeibare producten in je handbagage stoppen. Vloeibare producten mogen mee als ze in een verpakking zitten van maximaal 100 ml en verpakt zijn in een transparante plastic zak. Bij elkaar mogen de producten niet meer dan 1 liter zijn. Zorg ervoor dat je reisverpakkingen meeneemt of kies voor producten in vaste vorm. Zo verkoopt Lush heel wat verzorgingsproducten die niet vloeibaar zijn. Wat ook een mogelijkheid is, is om shampoo etc. op je bestemming te kopen.

Kleding

Ga je 6 dagen weg? Stel dan 6 setjes kleding samen. Zo neem je niet onnodig meer mee dan nodig is. Als je naar een stad als Barcelona gaat dan raad ik je aan om zelfs nog minder mee te nemen. Dan kan je daar lekker shoppen en het ook nog eens meteen aantrekken. Winning!

Vouw of rol je kleding op om de ruimte in je koffer zo goed mogelijk te besteden. Neem ook niet teveel schoenen mee, want schoenen zijn over het algemeen redelijk zwaar. En hier ga ik zelf ook heel vaak de fout in…

Als je een dikke trui of vest meeneemt dan raad ik je aan om die gewoon aan te trekken tijdens het reizen. Dat scheelt weer een kilo!

Apart houden

Houd je ticket, paspoort, pinpas en telefoon apart in een klein tasje. De meeste luchtvaartmaatschappijen doen hier niet moeilijk over, mits het echt een klein tasje is. Dus niet een tasje meenemen om er nog meer in te stoppen. Als je met een low-cost luchtvaartmaatschappij vliegt, kan er gevraagd worden om alsnog de tas in je koffer te stoppen. Houd daar rekening mee!

xxSanae

RelatedPost

6 thoughts on “Reizen met alleen handbagage

  1. Ik reis alleen nog maar met handbagage! Als je kleding meeneemt die je goed kan combineren heb je ook niet veel nodig, zeker niet in een warm land! Inderdaad slim om je dikke vest of trui aan te doen tijdens het reizen, dat scheelt weer ruimte 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *