Personal favourites: Djemaa lefna plein in Marrakech

Zoals jullie weten zijn Sanae en ik (Majdoulin) vaak naar Marokko geweest. Sanae’s roots liggen in Oujda en mijn moeder komt uit Casablanca/Meknes. Naast mijn eigen stad heb ik natuurlijk ook andere steden gezien in Marokko. Persoonlijk is een van mijn favoriete steden uit Marokko toch Marrakech.

Marrakech staat bekend om haar gezellige sfeer en de kleur rood. De huizen in Marrakech zijn namelijk rood/bruin in tegenstelling tot veel andere steden in Marokko. In deze stad is het heel erg warm, het kan in de zomer zelfs wel meer dan 40 graden zijn. Maar ben jij geen fan van de hitte? Dan kan je het beste in de herfstvakantie gaan. Dat heb ik namelijk in oktober gedaan, want toen was het rond de 26 graden. Goed te doen dus.

Marrakech

Afgelopen vakantie in Marrakech heb ik veel gezien. Je hebt er het welbekende ‘’Djemaa lefna plein’’ waar veel gebeurt. Zo heb je er acrobaten die hun trucjes willen laten zien, maar ook mannelijke buikdanseressen. Op het Djemaa lefna plein zijn er ook slangenmagiërs en apen waar je mee op de foto kunt. Voor jong een oud een leuk spektakel om mee te maken. Dit is dus elke dag gaande op het plein. Daarom houd ik van hun sfeer, de mensen zijn er altijd enthousiast. In de avond ‘’leeft’’ het plein echt. Ik ben een keer in de middag er geweest en toen was er weinig te zien. Dus ik raad je aan om vanaf 8 uur ‘s avonds er te komen. Dan staan alle artiesten klaar om een show te geven.

Naast de enthousiaste en gezellige sfeer moet ik wel toegeven dat je er hard geflasht kan worden. Marrakech is nou eenmaal een toeristenstad en men maakt daar gebruik van. Zo ging ik op het Djemaa lefna plein een henna tattoo laten zetten en wilde de dame pas na het henna tatoeëren mij de prijs vertellen. En toen wist ik het al: die vrouw wilde mij flashen. Maar goed ik dacht, ik ben op vakantie dus laat ik er niet al te moeilijk over doen Toen mijn henna tattoo eenmaal klaar was zei de mevrouw:’’ dat is dan 90 dirham’’ (9 euro). Ik zei tegen haar dat het veel te duur was. Ik weet hoe duur het normaal is om een henna tattoo te laten zetten en dit was echt van de gekke. Na een lange discussie heb ik haar ongeveer 30 dirham gegeven (3 euro). Dit is wel een redelijke prijs voor een henna tattoo. Mijn tip: van tevoren een prijs afspreken en de prijs is vaak de helft of een derde van de eerste prijs die ze noemen.

Marrakech

Het fijne aan de eettentjes op het Djemaa lefna plein is dat de prijzen al op de kaart staan. Hier hoef je dus niet over te onderhandelen. Deze prijzen staan al vast. Je kan er echt voor rond de 40 dirham (4 euro) p.p goed eten. Je krijgt gegrild vlees, met brood, salade, groenten en drinken allemaal voor maar 40 dirham. Er zijn zelfs kraampjes waar je voor nog goedkoper uit kan komen. Tevens zijn er ook vegetarische meals te krijgen. Hier moet je natuurlijk wel even naar vragen. Maar Marrakesh is goed ingespeeld op de Westerse toeristen dus hoef je je daar als vegetariër geen zorgen over te maken. Daarnaast zijn er ook jus d’orange kraampjes. Een glaasje sinaasappelsap werkt goed tegen de dorst in de hitte. Ook Marokkaanse koekjes en thee zijn op het plein aanwezig.

 

Voor kleding en souvenirs ben je zeker op het juiste adres in Marrakech. Er zijn op het Djemaa lefna plein veel winkels, kraampjes etc. Men verkoopt er jurken, leren tasjes, armbanden, goud, speelgoed, make-up en sleutelhangers. Eigenlijk kun je er voor alles terecht! Mijn favoriete souvenirs die ik elk jaar haal zijn toch de hand van fatima clutches en armbanden. I just love it! Ik heb de clutches en armbanden echt in allerlei kleuren gekocht. Maar magic lipstick niet te vergeten is ook een Marokko musthave! Deze is groen en als je die op je mond aanbrengt wordt hij roze. Hij blijft zelfs 24 uur op je mond zitten en is maar 5 dirham (0,50 euro).

marrakech

marrakech

Daarnaast kun je ook voor namaak parfum goed terecht in Marrakech. Zo kan je voor een neppe Chanel Coco Mademoisselle voor 30 dirham (3 euro) scoren. Maar voor die prijs moet je natuurlijk wel afdingen he! 😉

xxMajdoulin

RelatedPost

3 thoughts on “Personal favourites: Djemaa lefna plein in Marrakech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *