Goedkoop vakantie boeken

De zomer lijkt nog zo ver, maar voordat je het weet is het al zover. Je kunt je vakantie zo duur of goedkoop maken zoals jij maar wilt. Hoewel het altijd lastig lijkt om goedkoop je vakantie te boeken, is het wel degelijk mogelijk. Met deze tips boek jij goedkoop je vakantie!

Vroeg boeken of lastminute

Als je je vakantie vroeg boekt, maak je gebruik van de vroegboekkorting. Dat geeft je net meer zekerheid dan lastminute boeken. Daarnaast is het moeilijk om naar sommige bestemmingen (meestal verre bestemmingen) een lastminute vakantie te boeken. Dus als het je niet uitmaakt waar je naar toe gaat, kan je wellicht ervoor kiezen om lastminute een vakantie te boeken. Wil je wat meer zekerheid dan kun je beter ruim van te voren je vakantie boeken.

Wanneer boeken en reizen?

De meeste mensen boeken hun vakantie in het weekend of in de avond. Dan ben je immers vrij en heb je net meer tijd om er rustig naar te kijken. Helaas betaal je dan een stuk meer. Boek dus vooral doordeweeks en dan het liefst in de ochtend of middag.
Doordeweeks vertrekken en terugkomen is ook een stuk goedkoper dan in het weekend vertrekken en terugkomen.

Luchthaven

Schiphol is een luxe en grote luchthaven. Helaas is het daardoor ook duurder. Vermijd Schiphol en kies voor Rotterdam The Hague Airport of vertrek vanaf Eindhoven of Maastricht. Het kan zo €100,- schelen. Als het je niet uitmaakt, kun je ook kiezen voor luchthavens buiten Nederland, zoals Dusseldorf Weeze of Brussel.

Nieuwsbrieven

Schrijf je in voor nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties. Luchtvaartmaatschappijen hebben heel vaak sale, dus op die manier ben je  altijd op de hoogte. Op websites als Groupon kun je vaak goedkope hotels vinden, als je besluit om hotel en ticket apart te boeken. Ook zijn er websites waar hotelkamers worden geveild (Google het eens, zou ik zeggen). Een volledig reispakket is vaak wel iets goedkoper en het scheelt ook nog eens een stuk minder geregel. xxSanae

 

2 thoughts on “Goedkoop vakantie boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *