Geld (be)sparen voor je vakantie

Iedereen wenst een ton op zijn bankrekening te hebben om zich nooit meer zorgen te moeten maken over geld. De realiteit is vaak anders. Heb jij het gevoel dat je een gat in je hand hebt en lukt het maar niet om te sparen voor je vakantie? Tijd om er wat aan te doen. 

Eten

Fastfood en uit eten gaan.. Wat een geldvreters zijn dat zeg! Probeer zoveel mogelijk thuis te eten en vermijd kant-en-klare maaltijden. Pasta en rijst zijn goede vervangers hiervan. Als er wat overblijft, kun je dat gewoon in de koelkast zetten of invriezen. Handig voor als de volgende dag minder tijd hebt om te koken.

Als je boodschappen gaat doen, is het slim om een boodschappenlijstje samen te stellen. Koop alleen wat er op het lijstje staat. Zo voorkom je dat je alles wat maar lekker is, in je mandje of karretje gooit. Oh, en ga nooit met een lege maag naar de supermarkt.

Als je naar school of werk gaat, is het slim om een paar boterhammetjes mee te nemen. Dan hoef je dat in ieder geval niet te kopen. Dat scheelt!

Ben jij iemand die veel blikjes drinkt en vaak even koffie haalt bij Starbucks? Drink meer water! Het is beter voor je lichaam en het bespaart je op maandbasis bakken vol met geld.

Aanbiedingen

Ben je te lui om de folders te bekijken? Doe het toch maar eens. Die ene mascara die je wilde kan je soms voor 40% minder kopen. Koop dingen zoals tandpasta, deodorant etc. in grote hoeveelheden als ze in de aanbieding zijn.

Online winkelen heeft vaak ook zijn voordelen doordat je kortingscodes kunt gebruiken. Vaak zijn er online ook exclusieve kortingen. Hoewel shoppen enorm leuk is, is het wel slim om geen onnodige dingen te kopen. Een stokje om je Oreo koekje in melk te kunnen dippen zonder vieze vingers te krijgen, is dus geen must have. Bedenk bij alles bij wat je koopt of je het echt nodig hebt. Ga je het ook echt gebruiken? Zo dring je impulsaankopen terug.

Kom jij vaak in een bepaalde winkel? Vraag naar de klantenkaart. Door deze kaarten krijg je vaak exclusieve aanbiedingen en kortingen.

Pinpas

We zijn tegenwoordig zo gewend om ‘eventjes te pinnen’. Je pinpas voelt een stuk minder ‘echt’ aan dan een briefje van 20. Laat je pinpas eens een keer thuis of wissel de pinpas in voor briefjes in je portemonnee. Contant geld geef je minder snel uit, omdat het tastbaar is.

Geld sparen

Sparen

Leg iedere maand minimaal €10,- opzij. In het begin zal het niet zoveel lijken, maar hoe meer er op je spaarrekening staat, hoe gemotiveerder je wordt om te sparen. Dat zal er uiteindelijk voor zorgen dat je bewuster met je geld omgaat.

xxSanae

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *