De leukste kerstmarkten

Ik ben zelf al naar heel veel kerstmarkten geweest, maar er staan er nog een paar om mijn lijstje. Oh, als ik zeg kerstmarkten hoef je niet meteen te denken aan een markt. Er is natuurlijk ook gewoon een winkelcentrum. Twee vliegen in één klap.

Essen

Ik ben maar liefst 7 keer in Essen geweest en altijd tijdens de kerstmarkten. Er is een grote kerstmarkt in het midden van het centrum waar je warme sokken kunt kopen en glazuurappels kunt eten. Oh, heerlijk! Geloof je me als ik zeg dat het centrum van Essen te groot is om in 1 dag helemaal te zien? Je hebt overigens ook een overdekt winkelcentrum. Je kunt er trouwens heel goedkoop shoppen! En Nog een reden om naar deze leuke stad te gaan!

Düsseldorf

Dit jaar ga ik niet naar Essen, maar naar Düsseldorf. Daar ben ik overigens ook al eens eerder geweest. Je kunt je urenlang vermaken in de verschillende centra en de kerstmarkten zijn echt super groot. Voor de drankliefhebbers: Duitsers houden echt van drinken, dus er zijn heel was kraampjes. Ik neem liever een glazuurde appel. Ik wordt trouwens al blij van de versieringen. Naar mijn mening is de versiering in Duitsland tien keer beter dan in Nederland. Maar goed, smaken verschillen.

Keulen

Ik ben nog nooit in Keulen geweest, maar het staat wel hoog op mijn lijstje. Ook Keulen heeft meerdere kerstmarkten, maar ook een mega groot centrum. Keulen staat bekend om de lange en grote winkelstraten met grote winkelketens en diverse modeboetiekjes. Fashionhemel?

Antwerpen

Onze zuiderburen weten ook wel wat van kerstmarkten, want ieder jaar staat er een toffe kerstmarkt. Alle kerstmarkten zijn eigenlijk hetzelfde. Ik vind vooral de centra erom heen belangrijk. Je blijft namelijk niet de hele dag op een kerstmarkt. In Antwerpen kan je na je bezoek aan de kerstmarkt ook het centrum in. En oh, wat kan je daar goed shoppen.

Bovenstaande steden hebben overigens ook heel veel cultuur, dus al je daar van houdt dan zijn deze steden ook aan te raden.

xxSanae

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *