Dubai lowbudget shoppen: Souk Naef

Zoals jullie weten zijn Sanae en ik (Majdoulin) in Dubai geweest in december. Dit was een geweldige ervaring ook al waren we er maar 5 dagen. We hebben onze dagen zo goed gevuld dat we wel alle hoeken van Dubai hebben gezien. Als men Dubai hoort denken ze gelijk aan “luxe en duur“, maar wij arme studentjes hebben ons ondanks de hoge prijzen goed vermaakt! Wij hebben aan het personeel van het hotel gevraagd waar we goedkoop konden eten en shoppen, zij weten natuurlijk de “ins & outs” beter dan wij.

In Dubai kun je natuurlijk shoppen in de Dubai mall (een van de grootste winkelcentra van de hele wereld) als je veel geld hebt. Voor ons was het te duur dus zijn we er alleen maar wat gaan drinken. Maar het was wel leuk om er eens geweest te zijn. De winkels zijn daar supergroot en je kan er lekkere halal cocktails drinken. (De cocktails waren iets van €9,50 p.p)

dubai accesoires

Om budgetproof te shoppen hebben wij het advies van het personeel opgevolgd. Zij raadden ons aan om naar “Souk Naef” te gaan. Dit was een soort Indiase markt. Meer dan de helft van de bevolking van Dubai komt uit India dus het is niet zo gek dat er veel Indiase markten zijn. Bij Souk Naef keken we echt onze ogen uit. We zagen hele mooie sari stoffen en diamanten oorbellen, kettingen etc. Het was zeker de juiste plek voor budgetproof travelista’s. De producten kwamen allemaal uit India dus je bent echt de helft goedkoper uit dan in het winkelcentrum van Dubai.

dubai dress abaya

 

Ik heb er souvenirtjes gekocht voor mijn familie: wierook, abaya (arabische jurk), beeldjes en sjaals. Voor mezelf heb ik ook een feestelijke abaya gekocht met diamantjes. Ik ben er zo blij mee! Ik vind de kleur lila echt heel mooi en de diamantjes maken het helemaal af. Echt iets om op een bruiloft te dragen. Hij was ook best goedkoop, namelijk in euro’s omgerekend €30-. Daarnaast heb ik ook oorbellen, armbanden, een tas, een mok, een wekker en dadels gekocht. Ik houd van dadels, ze zijn lekker zoet en je kunt ze in verschillende soorten en maten in Dubai kopen. De mok en wekker met “I love Dubai” gebruik ik dagelijks. Elke ochtend drink ik thee uit de “I love Dubai”-mok en word ik wakker door die wekker. Ik word elke ochtend herinnerd aan een mooie ervaring. (Ik mis de ZON het meest!!)

De prijzen van de souvenirs die ik in de souk had gekocht weet ik niet meer precies uit mijn hoofd. Maar het zal wel tussen de 3 en 10 euro liggen. Veel goedkoper dan het winkelcentrum dus! Hoewel ik er wel bij moet zeggen dat je wel zelf even moet afdingen.

Dubai souvenir mok en wekker

Er zijn natuurlijk meer Indiase goedkope markten dan Souk Naef, maar deze had de meeste jurken en stoffen. Ons grootste doel in Dubai was ook een mooie jurk kopen, maar mocht je andere souvenirs willen halen zoals goud dan zou je naar “the golden souk” moeten gaan. Die bestaat alleen maar uit gouden sieraden. Verder zijn er meer markten, maar die hebben wij niet bezocht. Je kunt dan ook aan de locals of het personeel van het hotel vragen waar je het beste terecht kunt.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat een vakantie in Dubai niet zo duur hoeft te zijn als je denkt. Ga zelf op onderzoek uit en ga niet naar de grote toeristische plekken, want dan ben je wel wat meer kwijt. Bezoek kleine markten, vraag locals om advies en dan heb je al een hele leuke ervaring!

xxMajdoulin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *